Psihoterapevtska podporna skupina za starejše

V letu 2021 smo bili izbrani na razpisu “Pobude za rešitve – dolgoživa družba” v organizaciji Kulturnega društva Pina, Stičišča NVO Krasa in Obale Iskra in Ministrstva za Javno upravo, da v obdobju od januarja do septembra izvedemo “Psihoterapevtsko podporno skupino za starejše za blaženje posledic epidemije”. Srečanja bi potekala online 2 x mesečno v obdobju od februarja do junija, trajanje srečanj 1,5 ure. Takoj, ko bo epidemiološka slika to dopuščala, bi srečanja radi izvajali v živo, do takrat pa online preko videokonference.

Namen terapevtske skupine je predvsem predelava stresnih okoliščin s katerimi se soočate v času epidemije, na srečanjih pa bi v obliki pogovora in izkustvenih delavnic, kjer si s pomočjo tehnik analitične psihologije, predelovali teme kot so osamljenost v času epidemije in načini soočanja z njo, strahove, ki so se pojavili v zvezi s spremenjenim načinom življenja, skrb za zdravo čustveno življenje in načine kako dobro poskrbeti zase v času epidemije in po njej.

Izvajalke smo se izobraževale iz področja psihologije in psihoterapije oz. svetovanja: Neva Felicjan, univ. dipl. socialna pedagoginja, svetovalka realitetne terapije/teorije izbire. Od leta 2010 zaposlena na Zavodu za zaposlovanje kot svetovalka zaposlitve. Katja Hrabar, univ.dipl.socialna delavka, svetovalka transpersonalno-kognitivne terapije. Zaposlena na Zavodu za zaposlovanje kot svetovalka zaposlitve. Manca Švara, magistrica ­umetnosti, specializantka­ Jungovske analitične psihologije in psihološka astrologinja. Deluje kot oblikovalka v lastnem oblikovalskem Studiu Alef in kot Jungovska terapevtka ter svetovalka pod strokovno supervizijo.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Neva Felicjan,
Katja Hrabar
in Manca Švara