PODPORNA TERAPEVTSKA SKUPINA ZA POKLICE POMOČI

Zakaj skupina?
Skupinska terapija je v splošnem primerna za tiste, ki se srečujejo z izzivi pri postavljanju meja, imajo slabšo samopodobo, težave s socialnimi veščinami, z uveljavljanjem v medosebnih odnosih in/ali s težavami v navezovanju socialnih stikov. Skupine so zelo koristne pri spopadanju z anksiozniotjo in depresivnimi stanji ter pri nekemičnih in kemičnih odvisnostih.
S časom se člani skupine spoznajo, razvije se zaupanje, občutek varnosti in sprejetosti, postopoma se spreminja doživljanje sebe in drugih. Izkušnje, ki jih prodobimo v skupini, vzpodbudno vplivajo na vsakdanje življenje in socialno funkcioniranje.

Člani skupine
Skupina je ženska in jo sestavljajo klientke, katere bi s skupino pridobile veliko glede na cilje, ki so si jih zastavile v svoji individualni terapiji. Na prvem mestu gre v tej skupini za podporo z vidika postavljanja meja, komunikacije in samozavesti. Hkrati gre za medosebno podporo zaposlenih v poklicih pomoči (zdravstvo, šolstvo, CSD-ji…), kateri so v trenutnih časih še pod večjim pritiskom in stresom kot sicer.

Kdaj, kje, koliko časa?
– vsak drugi ponedeljek v mesecu, pričetek 18.10. 
– trajanje 90 minut, od 15:15 do 16:45 
– prostor: Šmarska cesta 7a, Koper
– časovno obdobje srečevanja ni določeno, skupine se načeloma srečujejo daljše obdobje; od nekaj mesecev in vse do nekaj let. Odvisno od potrebe in namena skupine. Zaključek je stvar dogovora med člani skupine

Kako potekajo srečanja?
– skupina je zaupna in vse, kar v njej delimo, ostane v skupini
– vodena bo z moje strani in bo delno strukturirana (ima rdečo nit in okvirno strukturo, ki se je držimo, tematike pa se prilagajajo glede na aktualne težave vsakega posameznika ali glede na želje in potrebe raziskovanja).

Cena:
– cena na srečanje znaša 25 eur na osebo, (plačuje se 1x mesečno) 
– plačajo se vsa srečanja, četudi je član odsoten, ker se na takšen način skupina lahko ohranja, si je pripadna in ne razpade (gre za zaprto skupino)

Skupina & individualna terapija
Članica skupine se lahko odloči, da obiskuje izključno skupino ali pa poleg skupine obiskuje tudi na individualne terapije (pogoj ni, da je individualna terapija pri meni). 

Pogoj za vstop v skupino je, da je oseba v individualni terapiji oziroma je v preteklosti bila ter da pred vstopom v skupino pri meni opravi uvodni razgovor. 

Kontaktni podatki:
Podnar – Psihoterapija in svetovanje, Špela Podnar s.p.
Telefon: 031 757 560
E-mail: spela@psihoterapija-podnar.si
Spletna stran: psihoterapija-podnar.si