V okviru razpisa  “Pobude za rešitve – dolgoživa družba” v organizaciji Kulturnega društva Pina, Stičišča NVO Krasa in Obale Iskra in Ministrstva za Javno upravo, bomo v letu 2021 izvedli “Izobraževalne delavnice na temo kakovostnega staranja”. Cilj in namen delavnic je podpora pri dojemanju tega življenjskega obdobja kot pozitivnega, smiselnega in ustvarjalnega. Končni namen je tudi promocija in pomen duševnega zdravja v tem življenjskem obdobju ter predelava morebitnih strahov, blokad in omejitev na poti do tega.

Poleg tega želimo ponuditi udeležencem, ki bi se za to odločili, tudi strokovno pomoč po zaključku sklopa izobraževalnih delavnic. Kdor bo želel poglobiti in dodatno predelovati teme iz delavnic, bodo na razpolago ali individualna ali skupinska podporna srečanja, v času od junija do septembra. Udeležba na srečanjih bo neobvezujoča in brezplačna. V planu imamo 5 srečanj čez poletje.

KOMU SO DELAVNICE NAMENJENE?
Skupina je namenjena vsem osebam v Obalno-Kraški regiji, ki so stare 65 let in več. V določenem deležu so lahko v skupino vključene tudi osebe starejše od 60 let.

POTEK DELAVNIC
Predstavitvene delavnice bi potekale v 5 srečanjih, vsako srečanje bi trajalo 1,5 ure (1 uro predavanj, pol ure za vprašanja, vtise), udeležba je brezplačna. Teme delavnic:

  • 26.04.2021 ob 19h – Kako doživljam sebe skozi različna življenjska obdobja?

  • 03.05.2021 ob 19h – Iskanje smisla tudi v času, ko življenje prinese svoje izzive Izkustvena delavnica

  • 10.05.2021 ob 19h Kaj pomeni dejavno življenje v povezavi s pozitivno
    samoto?

  • 17.05.2021 ob 19h – Strah pred osamljenostjo, skrb za zdravo čustveno življenje. Izkustvena delavnica: Izraziti svoje strahove preko likovnih izraznih sredstev.

  • 31.05.2021 ob 19h – Življenjski obračun, ustvarjalen pristop do lastne življenjske zgodovine. Izkustvena delavnica: Napisati svoj življenjski obračun.

PRIJAVA NA SKUPINO
Prijave zbiramo do dneva predavanja na:
psihoterapija.info@gmail.com
telefon: 031/303496 ali 041/234517

KDO SMO?
Izvajalke smo smo se izobraževale iz področja psihologije, psihoterapije in svetovanja: Neva Felicjan, univ. dipl. socialna pedagoginja, svetovalka realitetne terapije/teorije izbire. Katja Hrabar, univ.dipl.socialna delavka, svetovalka transpersonalno-kognitivne terapije. Manca Švara, magistrica umetnosti in specializantka Jungovske analitične psihologije.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Neva Felicjan, Katja Hrabar in Manca Švara